Uddannelsessamarbejde mellem Norge og Danmark

Sidst opdateret den 2. juli, 2020 kl. 13:26

(Photo by Simon Williams on Unsplash)

Fra 2021 begynder Kofoedsminde at modtage internationale studerende. Vi har gennem mange år samarbejdet med vores Norske fagfæller. I Norge er det ”vernepleiere” der er den primære faggruppe i arbejdet med domfældte udviklingshæmmede, de uddannes på Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet (NTNU) i Trondhjem, og fra januar kan vi tilbyde vernepleiere praktik på Kofoedsminde.

Samarbejdet indgås mellem NTNU, Absalon og Kofoedsminde. Den Norske uddannelse er forankret i både pædagogik, psykiatri og sygepleje, og nordmændene kalder den en slags ”Social Nurse”.  Vi indgår i samarbejdet med en forestilling om at både medarbejdere og Danske og Norske studerende i det kommende samarbejde vil få udbytte af de særlige faglige drøftelser der kan opstå når vi sammen stiller spørgsmål til hinandens kultur, viden og opfattelse af arbejdsliv. Dette giver samtidig Absalon mulighed for at sende danske pædagogstuderende til Trondheim.

Under opholdet vil de Norske studerende blive tilknyttet studiemiljøet på Absalon, og derved også få faglige input ad den vej