Sidst opdateret den 23. april, 2021 kl. 10:54

Velkommen til Kofoedsmindes sider om Fælles Praksis. Her finder du  grundelementerne for vore pædagogiske praksis. Brud menuen til venstre, så kommer du rundt i vores materialer.

Hen over de kommende år uddannes alle ledere og medarbejdere i Fælles Praksis. Tre afdelinger har gennemført uddannelsen og har sat Fælles Praksis i drift. Yderligere 4 afdelinger er på uddannelse nu, men er grundigt forsinkede af Corona-pandemien. Restriktionerne medfører, at vi ikke kan holde de nødvendige kurser og seminarer fysisk, men må nøjes med online møder.

Om nogle år har alle afdelinger gennemført uddannelsen, og begynder at arbejde efter Fælles Praksis.

 

Det sker i Fælles Praksis lige nu:

Kurser via Teams

April 2020 / Her i foråret forsøger vi at bruge Teams til online-møder med de afdelinger, som fik afbrudt deres uddannelse af pandemien. Erfaringen viser, at det er muligt, men at udbyttet er langt fra det, som de fysiske møder giver. Vi fortsætter med Teams-møderne og håber, at det snart igen bliver muligt at mødes ansigt til ansigt.

Efter sommeren 2020 genstarter vi Fælles Praksis ved en række heldagsseminarer og en intensiv indsats, der målrettes til den enkelte afdelings behov.  Men det er kun muligt, hvis vi igen kan mødes fysisk.

Opdateret guide til BUS-samtaler, og nye spørgerammer

Februar 2021/ Så er BUS-materialet opdateret. Vi har set på erfaringerne med BUS-samtalerne, og har skrevet mere om de opfølgende samtaler. Du kan hente både Guide i pdf og spørgeskemaer i wordformat her på vores side. Kig under Guides og Inspiration.

 

Ny guide til Platformen, grundlaget for vores indsats

December 2020/ På vores side med guides, kan du nu også finde en guide til dit arbejde med at udvikle og formulere beboerens Platform. Det er den fortælling om beboeren, som din og dine kollegers indsats tager afsæt fra. En fortælling om beboerens ressourcer, udfordringer og livsvilkår.

 

Nyt: Skemaer til dine noter

Oktober 2020/ På vores side med guides, kan du nu finde skemaer i wordformat til dine noter, når du udarbejder om BUS, Tryghedsplan og Delmål.

Ja, send mig til siden med skemaer i word-format.

 

Ny afdeling starter kursus i Fælles Praksis

Oktober 2020 / Onsdag den 28. oktober begynder afdelingen Dragsminde på deres uddannelse i Fælles Praksis. Den første kursusdag begynder med det værdigrundlag, som Kofoedsmindes indsats står på – og derefter står der Ressource-tilgang på dagsordenen. Dermed er i alt fire afdeling i gang med uddannelsen, medens tre har afsluttet grundforløbet.

 

Mere inspiration om Narrativ tilgang

September 2020 / Nu kan du hente en inspirationstekst om narrativ tilgang. Den ligger sammen med vores forskellige metode-guider.

God læselyst.

 

Video: Fælles Praksis er en kulturforandring

September 2020 / Kort video med afdelingsleder Nikolaj Nielsen.

 

.

I gang igen efter Coronapausen

Lasse Bo Henriksen er leder på Højbo 1 og Højbo 2, som allerede har gennemført Fælles Praksis uddannelsen og nu har taget de forskellige aktiviteter ind i den daglige drift.

September 2020 / Fra september genoptager vi undervisningen og aktiviteterne med Fælles Praksis på fire afdelinger – Pluto, Højvang, Syltholm og Dragsminde.  Corona-restriktionerne satte en stopper for Fælles Praksis kurserne. Siden foråret har afdelingerne på egen hånd arbejdet med noget af det, de nåede at få kendskab til inden nedlukningen. De forventer nu at være klar med uddannelsen i foråret 2021.

Tidligere har afdelingerne Merkur, Højbo 1 og Højbo 2 gennemført uddannelsen. Sammen med Fælles Praksis Sekretariatet skal de tre afdelinger nu afprøve en metode til at følge op på afdelingernes arbejde med Fælles Praksis. Metoden skal være driftsklar fra foråret 2021. Og så skal Fælles Praksis Sekretariatet gennemføre en systematisk opfølgning i alle afdelinger, der har gennemført uddannelsen og har sat Fælles Praksis i drift.

 

Åbner hjemmeside

August 2020 / Kofoedsminde har åbnet en hjemmeside om arbejdet med Fælles Praksis. Siden fungerer som bibliotek for medarbejderne – det er her de kan hente oplæg og litteratur om Fælles Praksis. Men siden er også tilgængelig for alle andre, og Kofoedsminde vil gerne sprede erfaringerne fra arbejdet med Fælles Praksis.