Beboere på Kofoedsminde kan snart igen møde deres pårørende

Sidst opdateret den 28. april, 2020 kl. 13:30

Beboere på Kofoedsminde kan snart

igen møde deres pårørende

 

 

Corona-isolationen letter en lille smule for Kofoedsmindes beboere efter den 10. maj. Så bliver det igen muligt at få besøg af de pårørende. Samtidig værner Kofoedsminde om sin status som rask  institution – ind til dato ingen syge med corona hverken blandt medarbejdere eller beboere.

 

Behovet for at møde de pårørende er stort, og derfor rejser Kofoedsminde også et telt, som kan bruges til besøgene, hvis vejret er dårligt.

 

”Beboerne mærker de skarpe restriktioner på grund af pandemien meget tydeligt”, siger forstander Kay Jokil. ”For os gælder det om, at få beboerens hverdag under coronaen til at gå med fornuftige aktiviteter. At få besøg af sine pårørende er vigtigt for at holde humøret oppe og undgå frustration, vrede og i værste fald voldelige episoder”, siger Kay Jokil.

 

Besøgene må vare op til en time, og en beboer må få besøg af højst to pårørende ad gangen. Besøgene skal foregå udendørs på området inden for hegnet. Her vil også en medarbejder være til stede ved besøget og sikre, at reglerne om afstand overholdes.

 

”Det er afgørende, at vi ikke slækker en millimeter på vores regler om smittesikker adfærd. Heller ikke når der er besøg af pårørende. Det ved jeg, vores dygtige medarbejdere vil være garanter for”, siger Kay Jokil.